lauantai 28. syyskuuta 2013

Kahdennentoista päivän pohjoisen aktiviteetti: Sorsastus

Kahdestoista päivä pohjoisessa koitti ja nyt oli onneksi vaatteeni ja muutkin varusteet (kännykkää lukuunottamatta) viimein kuivanneet toissapäiväisestä koettelemuksesta ja oli aika käydä katsomassa josko sorsia olisi vielä jäänyt ihastelemaan pohjoisen maisemia. Lähdimme autolla liikkeelle ja päätimme käydä katsomassa läheisiä lampia ja järviä, josko niiltä löydettäisiin sorsia ampumaetäisyydeltä ja vielä niin, että saisimme sorsat myös mukaan jos ampumaan pääsee.

Ensimmäisenä suuntasimme lähellä sijaitsevalle pienelle ja matalalle järvelle, jossa kukaan ei oikeastaan ikinä käy ja se onkin metsän keskellä ilman mökkejä tai muuta asutusta. Sieltä löysimmekin sorsia useamman kymmenen, ongelmana vain oli, että sorsat olivat keskellä järveä eli ampumaetäisyyden ulkopuolella. Tämän lisäksi ranta oli upottavaa mutaa eikä veneitä näkynyt rannassa, joten vaikka olisi hätyyttänyt sorsat ilmaan ja ampunut sen jälkeen niin sorsa olisi pitänyt saada tippumaan maan puolelle jotta saaliin olisi saanut kerättyä talteen. Täten päätimmekin, että emme ala ampumaan turhaan vaan vaihdamme paikkaa sellaiseen, mistä saamme saaliin ylös. Suuntasimme vähän etäämmälle pienelle lammelle, joka on yhteydessä samaiseen kuusinkijokeen jossa olin ollut muutama päivä sitten kalassa. Itse jäin autosta pois lammen toisella puolen ja ystäväni ajoivat toiselle puolelle. Hiivimme rantaan samaa aikaa eri puolilta ja katsoimme tilanteen, vastarannalla näin yhden linnun, mutta niin kaukaa tunnistus jäi tekemättä. Ystäväni oli onneksi myös huomannut samaisen linnun ja pääsi hiipimään rantaan puiden takaa ja sai ammuttua ko. sorsan ennen kuin se ehti huomata mitään. Minun puolellani oli vene joten lähdin soutamaan vastarantaa kohti ja hakemaan saalista vedestä pois, lähemmäs päästyäni sorsa osoittautui tukkasotkaksi. Päivä oli alkanut hyvin! Tämän jälkeen kävimme vielä parilla järvellä, mutta toisella niistä ei näkynyt sorsan sorsaa ja toisella olivat niin arkoja, että jo rantaan hiipiminen karkotti sorsat ja jäimme nuolemaan näppejämme.

Mökille päästyämme tukkasotkalta riisuttiin nahka pois ja laitettiin hieman kompaktimpaan kokoon. Tämän jälkeen lintu huuhdeltiin ja laitettiin kulhoon jonne se mahtui uppoamaan kokonaan, seuraavaksi kulhoon kaadettiin neljä desilitraa kermaa ja laitettiin jääkaappiin odottamaan huomista päivää.

(Kuvat puuttuvat edelleen kun kännykkää en vielä ole uskaltanut startata, seuraavana päivänä kännykkä taas vedossa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti